Koppeling der kabelaars: Delta en Caiway samengevoegd

Koppeling der kabelaars: Delta en Caiway samengevoegd
  • 20 November 2017
  • Redactie

De Zweedse investeringsmaatschappij EQT Infrastructure, sinds een klein jaar eigenaar van het Zeeuwse nutsbedrijf Delta, neemt kabel- en glasvezelbedrijf CIF Holding over. De regionale kabelaanbieder CAIW (spreek uit: Caiway) maakt deel uit van deze transitie. Samen gaan ze verder onder de naam Delta.

CAIW levert televisie, telefonie en internetdiensten aan ruim 200.000 klanten, met name in Westland en omgeving. Infrastructuurbedrijf CIF, dat op het moment van dit schrijven nog eigendom is van een investeringsfonds van Rabobank, biedt breedbandtoegang aan meer dan 350.000 huishoudens en bedrijven in zowel de Randstad alsook in buitengebieden. Gecombineerd komt het bereik van Delta en CAIW neer op ruim zes procent van alle Nederlandse huishoudens.

De overeenkomst moet nog wel worden goedgekeurd door Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder maakte enkele jaren geleden nog bezwaar tegen de overname van Caiway door KPN, die daarop werd afgeblazen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link