VGZ wint prijs voor werkplekbeleving

VGZ wint prijs voor werkplekbeleving
  • 17 november 2017
  • Redactie

Zorgverzekeraar VGZ heeft gisteren tijdens het event Tomorrow@Work de Winning Workplace Award 2017 ontvangen, een initiatief van facilitair dienstverlener JLL. ‘De inspirerende werkomgeving van VGZ legt de nadruk op vitaliteit en de beleving van de medewerkers’, aldus de jury.

De tweejaarlijkse award is een onderscheiding voor kantoorgebruikers die op een vooruitstrevende manier invulling geven aan de werkplek als drijvende kracht van organisatiedoelstellingen. De focus van de jury lag dit jaar op drie aspecten van ‘Human Experience’: engagement, empowerment en fulfilment.

Stimuleren van vitaliteit
‘Vanaf het moment dat je bij VGZ binnenkomt tot het moment dat je het kantoor verlaat, staat beleving centraal. Voor zowel de medewerker en bezoeker’, stelt Remco van der Mije van JLL. ‘De missie van de organisatie om Nederland gezonder te maken is terug te zien in de huisvesting. Het stimuleren van vitaliteit komt onder andere tot uiting in het ‘fit forward’ programma, gezonde voeding, ergonomische oplossingen en ruimte voor ontspanning.’

‘Door FM en HR te integreren is de werkplek meer dan alleen de fysieke werkomgeving, maar staan de betrokkenheid van de medewerker en de ‘employee journey’ centraal. Daarnaast biedt de werkomgeving van VGZ een grote diversiteit aan alternatieve werkplekken. VGZ is hét voorbeeld van de trend die we zien in de markt dat ‘workplace’ niet langer een containerbegrip is, maar een strategisch onderwerp wordt van de kernactiviteiten van bedrijven.’

Professionalisering
Richard Helmus, Manager Facility & Real Estate bij coöperatie VGZ, nam de prijs in ontvangst: ‘Onze organisatie en de werkomgeving zorgen er niet alleen voor dat we elke dag met plezier naar ons werk gaan, maar het helpt VGZ ook talent aan te trekken en werknemers te behouden. Deze award is de waardering voor de ontwikkeling en professionaliseringsslag die VGZ in de afgelopen jaren op workplace gebied heeft doorgemaakt en motiveert ons om in de toekomst te blijven innoveren, zodat we onze verzekerden maximale kwaliteit kunnen leveren.’

Uit alle inschrijvingen selecteerde de jury Accenture, De Volksbank, Enexis, Plantronics, Travelbird en VGZ als halve finalisten. Op basis van het aantal publieksstemmen en het oordeel van de jury behaalden Enexis, Plantronics en VGZ de finaleronde. Vervolgens heeft de jury deze drie organisaties bezocht om zo te beoordelen wie de meest inspirerende Winning Workplace heeft. De werkplek van Enexis kreeg de tweede prijs en de werkplek van Plantronics ontving de derde prijs.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link