Airbnb start eigen ‘universiteit’

Airbnb start eigen ‘universiteit’
  • 15 december 2017
  • Redactie

Ter verhoging van de datavaardigheden heeft Airbnb zijn eigen universiteit opgetuigd. Dat meldt technologieplatform Wired. Afgelopen jaar studeerden 700 data science studenten aan de in-house academie van de online marktplaats voor privé-accommodaties.

De Data University-opleiding is opgesplitst in drie niveaus. Daar leren studenten de basisvaardigheden, zoals het stellen van goede datavragen, tot en met meer geavanceerde skills als machine learning. Deze lessen heeft Airbnb door de jaren heen opgedaan tijdens het vergaren van data van zijn eigen gebruikers. Te denken valt aan het monitoren van de reacties van sitebezoekers op een aangepast ontwerp van het online platform, of de analyse van het aantal hosts dat gebruik maakt van de professionele fotografiediensten van Airbnb en welke locaties daarvoor populair zijn.

Tot op heden is het opleidingsprogramma een succes, vindt Elena Grewal, hoofd data science bij Airbnb. ‘We zien een toename van het gebruik van onze datatools en dat is wederom een teken dat mensen zich steeds meer verbinden met data. Het gaat erom dat je als bedrijf de juiste beslissingen maakt en dat je je gebruikers begrijpt.’ De Data University-tour is tot nu toe gehouden in de Airbnb-kantoren in Portland, Dublin, Singapore, Beijing en Seoul.

comments powered by Disqus