Mitel ingelijfd door investeringsfonds

Mitel ingelijfd door investeringsfonds
  • 30 april 2018
  • Redactie

De Canadese specialist in VoIP en Unified Communications, Mitel, is ‘verkocht’ aan investeringsfonds Searchlight Capital. Hiermee zou een bedrag van 2 miljard dollar gemoeid zijn. Tot begin juni dit jaar kunnen ook andere potentiële kopers nog een bod doen op het bedrijf.

Volgens mede-oprichter Terry Matthews, die nog altijd bestuursvoorzitter is, zal deze transactie Mitel als private onderneming ‘de nodige flexibiliteit geven om de cloudstrategie van het bedrijf uit te voeren’. Huidig ceo Rich McBee blijft aan het hoofd van de Canadese specialist op het gebied van VoIP en UC. ‘Deze transactie is een spannende volgende stap in onze jarenlange transformatie’, stelt hij. ‘Als private onderneming en met de hulp van strategische en financiële steun van Searchlight, hebben we een grotere flexibiliteit om met de transities op onze markt om te gaan, onze strategie te versnellen en een nieuwe, succesvolle fase te beginnen voor onze klanten, partners en werknemers.’

Saillant: twee jaar terug telde Mitel zelf nog 1,96 miljard dollar neer voor de overname van Polycom, expert in videoconferencingoplossingen.

comments powered by Disqus