Nike maakt sprong in klantbeleving

Nike maakt sprong in klantbeleving
  • 24 juli 2018
  • Redactie

Nike opende onlangs de eerste vestiging van een Nike Live-conceptstore in Los Angeles. Met de zogenaamde ‘digitale winkel’ wil de retailer een koppeling maken tussen het digitale aanbod en een fysieke winkellocatie en daarmee de customer experience verbeteren.

Het merk wil de muur tussen fysiek en digitaal doorbreken. De nieuwe winkel is volgens Nike gebouwd rondom klantenservice – van het reserveren van een paar schoenen tot de toegang tot een zogeheten ‘sneaker bar’. Laatstgenoemde verbetering moet fungeren als customer servicestation en verkooppunt in één.

Technologie en CX
Voor een optimale klantbeleving krijgen klanten de mogelijkheid om via de app streepjescodes te scannen voor meer informatie, krijgen twijfelende klanten hulp met hun schoenenkeuze en wil het merk de voorraad elke twee weken vernieuwen. Deze vernieuwingen zijn voornamelijk gericht op het bieden van extra service, aldus het Amerikaanse concern.


Beeld: Nike

comments powered by Disqus