Overheid roept werkgevers op tot actie

Overheid roept werkgevers op tot actie
  • 6 juli 2018
  • Redactie

Hogere lonen en vaste contracten moeten ervoor zorgen dat de krapte op de arbeidsmarkt afneemt – zoveel mogelijk mensen moeten volgens de overheid aan het werk. Minister Koolmees roept werkgevers op om in actie te komen en onderliggende problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken.

Door de krapte op de arbeidsmarkt krijgen bedrijven vacatures niet gevuld, bleek vorige week al uit onderzoek van UWV. Een op de vijf bedrijven ervaart belemmeringen bij het vinden van geschikt personeel – in de klantcontactbranche loopt dit aantal zelfs op tot een derde, waardoor de war on talent heviger wordt ervaren dan voorheen.

Betere arbeidsvoorwaarden
In een brief aan de Tweede Kamer stelt Minister Koolmees van SZW dat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt elkaar beter en sneller moeten vinden. Werkgevers hebben hierin volgens hem een belangrijke rol te vervullen: wanneer zij het werk aantrekkelijker maken met hogere lonen en vaste contracten aanbieden, kunnen tekorten wellicht worden weggewerkt.

Mix & match
Structurele aandachtspunten op de arbeidsmarkt moeten worden aangepakt, vindt het kabinet. Zo moeten oudere werkzoekenden gemakkelijker een baan kunnen vinden en vrouwen niet vastzitten aan een deeltijdbaan. Het kabinet zegt zich daarom in te zetten om de matching tussen werkgevers, werkzoekenden, UWV en gemeenten te verbeteren.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link