Webtoegankelijkheid hoger op de agenda

Webtoegankelijkheid hoger op de agenda
  • 22 August 2018
  • Redactie

De noodzaak om aan een online wereld te bouwen die voor iedereen toegankelijk is, is doorgedrongen tot het Nederlandse bedrijfsleven. Dat concluderen Siteimprove en Stichting Accessibility, die samen het event Web Accessibility Live 2018 organiseren.

Volgens de organisatoren is het een stap in de goede richting dat webtoegankelijkheid bij Nederlandse organisaties op de agenda staat. ‘Voor een duurzame en constructieve aanpak is het echter belangrijk dat organisaties het niet alleen oppakken omdat het móet, maar omdat ze ook snappen waar ze het voor doen’, benadrukt Auke Grondsma, managing director Benelux bij Siteimprove. Hij vervolgt: ‘Webtoegankelijkheid raakt één op de vijf mensen en dat zijn alleen nog maar de mensen met een permanente beperking. Een toegankelijke website is bovendien beter indexeerbaar voor Google en wordt daarmee makkelijker vindbaar. Toegankelijkheid is daarom een noodzakelijke investering in de toekomst voor organisaties, zowel vanuit sociaal als vanuit economisch oogpunt.’

Lees ook: Gemeentewebsites ‘ontoegankelijk’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link