Lucien Engelen zwaait af bij Radboudumc

Lucien Engelen zwaait af bij Radboudumc
  • 27 september 2018
  • Redactie

Na meer dan een decennium voor Radboudumc te hebben gewerkt, kondigt Lucien Engelen nu zijn vertrek bij het bedrijf aan. De huidige directeur van het Radboud REshape Center verlaat de organisatie per 1 januari 2019.

In juli 2017 zei Engelen al een sabbatical te nemen, maar die stap krijgt binnen afzienbare tijd een definitiever karakter. ‘Ik heb lang veel plezier beleefd aan het werken in een dynamische omgeving als het Radboudumc en daar veel energie van gekregen. En ondanks de ongelofelijke ruimte en steun vanuit de Raad van Bestuur die ik de afgelopen elf jaar kreeg, geloof ik niet dat ik die vervolgvraag het beste volledig vanuit de zorg zelf kan beantwoorden. Nu ook het iLab en de iBoard zijn ingericht om innovaties verder te brengen, is het voor mij tijd om mijn ervaring en netwerk in te zetten om de verbinding te maken tussen de zorg en nieuwe spelers die de zorg dwingen te veranderen’, aldus de digitale zorginnovator.

Engelen, die in mei dit jaar zijn boek ‘Augmented Health(care)’ uitbracht, vervolgt: ‘De komende tijd wil ik nog één dag verbonden zijn/blijven aan een innovatieve zorginstelling en wil ik één dag in de week energie en inspiratie ophalen voor mijzelf én teruggeven aan anderen. In gesprek met Deloitte bleken we ook op dit vlak goed bij elkaar te passen en hebben we onszelf blijvend voor ongeveer drie dagen in de week met elkaar verbonden.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link