NS onthult treininterieur van de toekomst

NS onthult treininterieur van de toekomst
  • 16 oktober 2018
  • Redactie

De Innovation Expo in Rotterdam was vorige week toneel voor de lancering van het treininterieur van de toekomst, dat de NS in samenwerking met bureau Mecanoo en projectinrichter Gispen heeft ontwikkeld.

Sarah Shiffer, product & conceptmanager bij Gispen, legt uit dat het bureau naar alle treinontwerpen kijkt – van honderd jaar geleden tot nu. Met de vernieuwing willen de partijen de focus leggen op comfort in plaats van op capaciteit. ‘Nu is dat ook onderdeel van de vraag, maar wij hebben ook gekeken naar de beleving van reizigers.’

Comfort als eerste behoefte
Niet alleen is het creëren van meer zitplekken het doel van het traject: het vervullen van de reizigerswensen is de grootste focus van de vervoerder. Om die wensen en behoeften in kaart te brengen, heeft de vervoerder reizigersonderzoek gedaan. Het vervullen van die reizigersbehoefte betekent ook voor Amanda Akkers-Van de Beld dat een reis zo comfortabel mogelijk moet zijn. In het interview met CustomerFirst vertelde de manager Channelmanagement: ‘Wij ontwerpen vanuit de reiziger, dat zit in onze genen. De reis is van jou.’


(Beeld: Mecanoo)

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link