Amazon geeft zorg digitaliseringsduwtje

Amazon geeft zorg digitaliseringsduwtje
  • 29 november 2018
  • Redactie

Amazon zet software op de markt waarmee ziekenhuizen en zorgverleners patiëntgegevens kunnen analyseren. De software moet deze in de gelegenheid stellen om overwogen keuzes te maken en nieuwe behandelmethodes te ontwikkelen.

De software maakt gebruik van natural language processing: door middel van data mining kan Amazon’s toepassing medische data analyseren. De AI-software analyseert de data op relevantie, waarna de informatie wordt thuisgebracht in de categorieën diagnose, behandeling of medicatie. Aan het patiëntgemak is ook gedacht: de patiënt hoeft alleen zijn dossier in te scannen op het platform, waarna de systemen het werk doen.

Volgens Amazon kan het nieuwe systeem ook zorgen voor kostenvermindering in de zorg. Gemiddeld zouden zich zo’n 60 medewerkers bezighouden met de analyse van patiëntdata.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link