Chatbot staat huwelijkspartners bij

Chatbot staat huwelijkspartners bij
  • 26 november 2018
  • Redactie

De Belgische Federatie van het Notariaat (Fednot) lanceert een virtuele assistent om (aanstaande) echtgenoten verder te helpen met hun vragen over het huwelijksstelsel. Op deze manier willen de notarissen mensen bewust maken over de voordelen van goede afspraken over hun vermogen.

‘Bent u van plan om in het huwelijksbootje te stappen en weet u niet of u een huwelijkscontract moet sluiten? Of wil u meer uitleg over de bestaande huwelijksstelsels? Geen nood! Notaris.be introduceert hiervoor een virtuele vraag- en antwoorddienst’, zo valt te lezen in het perscommuniqué. Volgens de initatiefnemer biedt de chatbot 24/7 de juiste informatie. ‘Door goede afspraken te maken voor of tijdens het huwelijk, kunt u veel ellende vermijden bij het overlijden van uw huwelijkspartner of als het huwelijk toch spaak zou lopen’, verklaart de Fednot.

Aanleiding
In België zijn per 1 september jongstleden het huwelijksvermogensrecht en het erfrecht ingrijpend gewijzigd. De virtuele gesprekspartner van Notaris.be is precies in het licht van deze belangrijke hervormingen ontwikkeld.

Lees ook: Uitelkaar.nl verbindt

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link