Gartner: employee engagement gaat verloren

Gartner: employee engagement gaat verloren
  • 11 januari 2019
  • Redactie

De mate van medewerkersbetrokkenheid binnen bedrijven is verder aan het dalen. De nieuwe Global Talent Monitor van Gartner toont aan dat steeds meer werkenden actief zoekend zijn een nieuwe baan: circa een derde van de medewerkers wereldwijd.

In het driemaandelijkse onderzoek legt Gartner vast wat de houding en het gedrag is van 22.000 werknemers en werkzoekenden in 40 landen. Het rapport laat zien dat het vertrouwen in de bedrijfsomgeving groeit; anderzijds neemt de angst voor werkloosheid wereldwijd sterk af. Slechts 7,5% van de respondenten heeft de intentie om voorlopig bij dezelfde werkgever te blijven.

Jobhoppers
‘Medewerkers weten dat er tegenwoordig meer banen beschikbaar zijn dan dat er mensen zijn om ze in te vullen, dus zijn ze meer bereid om de sprong te maken en van werkgever te veranderen’, licht vicevoorzitter HR bij Gartner, Brian Kropp, toe. De resultaten van het onderzoek wijzen op de belangrijkste oorzaken van employee engagement: ontwikkelkansen, beloning en people management. Dat bleek ook uit eerder verschenen onderzoek.

comments powered by Disqus