Gemak (en GPS) dient de mens

Gemak (en GPS) dient de mens
  • 10 januari 2019
  • Redactie

Verzekeraar Vigi brengt on demand reisverzekering op de markt. Voor het klantgemak werkt de verzekering op basis van locatiegegevens van de gebruiker: de klant hoeft pas te betalen als deze de Nederlandse grens over gaat.

Naar eigen zeggen is Vigi de eerste on demand-verzekeraar. De verzekeraar zegt in te spelen op de behoeftes van de consument: automatisch wordt de reisverzekering geactiveerd wanneer de klant naar het buitenland gaat. De klanten betalen per dag en hoeven geen doorlopende reisverzekering meer af te sluiten.

Millennial-fans
Digitaal directeur van Vigi, Alexander van Dijk, stelt dat on demand-verzekeren steeds meer terrein wint. ‘Zeker bij jongere doelgroepen, zoals millennials. Met een on demand-verzekering heb je altijd een goed passende dekking en betaal je nooit teveel.’ De applicatie en de nieuwe functie zijn volgens de organisatie ontworpen op gebruikersgemak.

Allsecur lanceerde in het najaar van 2016 al een pechservice on demand. Klanten die gebruikmaken van de service hoeven alleen te betalen wanneer er daadwerkelijk pechhulp wordt ingeschakeld.

comments powered by Disqus