Nieuwe bezorgbot geboren

Nieuwe bezorgbot geboren
  • 25 januari 2019
  • Redactie

Klanten in de Amerikaanse staat Washington kunnen bij Amazon bestelde pakketjes in ontvangst nemen van de zelfrijdende robot Scout. De gisteren gelanceerde pilot moet de klant ontzorgen, zegt de techgigant.

Klanten die een pakket willen laten bezorgen, kunnen ervoor kiezen om van de Amazon Scout-dienst gebruik te maken. De devices, ter grootte van een kleine koelkast, rollen in wandeltempo over de stoepen in woonwijken om hun afleverroute zelfstandig te volgen. Bij aankomst kan de klant het pakketje uit de laadruimte pakken. In de eerste instantie laat het techbedrijf menselijke medewerkers de robots nog vergezellen, zodat onwenselijke situaties in de pilotperiode worden voorkomen.
Na de proefperiode moet de machine dusdanig zijn ontwikkeld dat Amazon duurzaamheid en klantgemak kan garanderen.

Eerdere initiatieven
Begin januari kondigde Continental tijdens de Consumer Electronics Show aan ook zelfrijdende voertuigen te willen inzetten voor pakketbezorging. Het mobiliteitsbedrijf zegt met deze stap net als Amazon de klantervaring te verbeteren. Pizzaketen Domino’s was echter eerder met het inzetten van bezorgbots: in 2016 introduceerde het bedrijf naar verluid het eerste zelfrijdende bezorgvoertuig ter wereld.

Beeld: Amazon

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link