Best Workplaces van 2019

Best Workplaces 2019
  • 27 maart 2019
  • Redactie

Atlassian, DELA coöperatie, Lean Consultancy Group en Viisi worden in diverse categorieën geroemd als Best Workplaces van Nederland 2019. Het onderzoek toont ook aan dat medewerkers bij deze koplopers meer worden betrokken bij de organisatie.

Voor het onderzoek van Great Place to Work werden dit jaar 38.000 medewerkers en 62 organisaties ondervraagd. Zoals ieder jaar bestaat het onderzoek enerzijds uit een medewerkersonderzoek en anderzijds uit een evaluatie van het werkgeversbeleid.

Nieuwe naam
De lijst is gecategoriseerd in vier delen: multinationals (Atlassian), grote organisaties (DELA coöperatie), middelgrote organisaties (Lean Consultancy Group) en kleine ondernemingen (Viisi). In laatstgenoemde ranglijst is Viisi de nieuwste koploper; de overige drie organisaties wisten zich vorig jaar ook al bovenaan de lijst te vestigen.

Significante verschillen
Volgens de onderzoekers bestaat de grootste kloof tussen Best Workplaces en Great Place to Work-gecertificeerden in de geloofwaardigheid van de organisatie: bedrijven die zijn geroemd als Best Workplaces scoren op dit vlak gemiddeld 5% hoger. Ook beoordeelden medewerkers uit Best Workplace-bedrijven hun organisaties hoger op het gebied van eerlijke behandeling (8%). Daarnaast leeft er een groter gevoel van trots (7%) onder de medewerkers uit deze organisaties. Bovendien scoren de winnaars volgens Great Place to Work 14% beter op de stellingen 'managers vertonen geen voortrekgedrag' en 'mensen worden eerlijk betaald voor het werk dat zij verrichten'.

Kijk hier voor de uitkomsten van 2018.

comments powered by Disqus