Medewerker huiverig voor burn-out

Medewerker huiverig voor burn-out
  • 3 mei 2019
  • Redactie

Circa 15% van de Nederlandse medewerkers zegt bang te zijn op korte termijn een burn-out te krijgen. De angst om overspannen te raken leeft vooral bij werknemers onder de 30 jaar.

Op basis van onderzoek van payrollbedrijf Tentoo onder 1.000 Nederlandse medewerkers blijkt dat er weinig onderscheid bestaat tussen mannen en vrouwen: 14,6% van de vrouwen vreest voor een burn-out tegenover 14,1% van de ondervraagde mannen.

Rust in de tent
De resultaten tonen aan dat veel van de werknemers last hebben van een grote werkdruk. Zo zegt ongeveer een derde van de respondenten dat er van hen wordt verwacht om ook in privésferen zakelijk bereikbaar te zijn. Dit bleek ook uit onderzoek van Deloitte vorig jaar. Volgens de dienstverlener is het cruciaal voor managers om een omgeving te creëren waarin vrije tijd wordt aangemoedigd. ‘Burn-outs vinden plaats wanneer werknemers niet genoeg ruimte krijgen om zich los te maken van hun werkzaamheden, uit te rusten en zich te concentreren op hun privéleven.’

comments powered by Disqus