Elke dag vakantie: kwart medewerkers gaat akkoord

Elke dag vakantie: kwart medewerkers gaat akkoord
  • 19 juli 2019
  • Redactie

Nooit meer een dag op de werkvloer besteden wanneer je voldoende salaris zou hebben? Een kwart van de medewerkers ziet dit zitten; een derde zou gewoon bij zijn huidige werkgever blijven.

Voor sommige Nederlanders klinkt het als muziek in de oren om de loterij te winnen en geen dag meer te hoeven werken. Onderzoek van PanelWizard in opdracht van vacaturesite Indeed wijst op een andere bevinding: het leeuwendeel van de mensen zou deze beslissing niet nemen. Van de duizend respondenten zegt 28% niet meer te willen werken; 26% zou van baan wisselen. 1 op de 10 weet niet wat hij of zij in dat geval zou doen. Indeeds managing director, Sander Poos: ‘Dit bevestigt het beeld dat Nederlanders niet graag niets doen, een blijk van onze calvinistische achtergrond.’

Ontwikkeling boven salaris
Tevens zijn veel medewerkers tevreden met de hoogte van het salaris. Ruim een derde van de respondenten geeft aan dat ze op dit moment genoeg financiële middelen hebben voor een comfortabel leven. Anderzijds bracht eerder onderzoek al aan het licht dat Nederlanders meer waarde hechten aan persoonlijke groei dan aan een hoog salaris.

comments powered by Disqus