Verplaats je in de patiënt via virtual reality

Verplaats je in de patiënt via virtual reality
  • 19 augustus 2019
  • Redactie

Het Riley Kinderziekenhuis in Indianapolis heeft een ‘VR-patiëntenruimte’ ingericht. Mensen kunnen zo virtueel ervaren hoe het is een patiënt of ouder te zijn dat in het betreffende ziekenhuis verblijft. Tevens krijgen (potentiële) investeerders dankzij deze VR-experience een goede indruk van de zorg die het Riley biedt en waar hun donaties naartoe gaan.

‘Virtual reality staat de patiënt in staat om een ziekenhuiskamer te ervaren, om leden uit zijn achterban uit te nodigen een kleine indruk van zijn realiteit te krijgen, of om zijn beleving met een familielid te delen’, vertelt Mel Sexton, Child Life Zone Supervisor bij het Riley Kinderziekenhuis, aan Forbes. ‘VR creëert een laan om de unieke eisen van patiënten en hun families te begrijpen en biedt een ander geavanceerd hulpmiddel als voorbereiding op de ziekenhuiservaring.’ Aanvullend geeft managing director Paul R. Haut te kennen dat een bezoek aan een kinderziekenhuis stressvol kan zijn voor patiënten en hun familie. Hij vindt dit VR-programma een geweldige aanvulling op de huidige ondersteuning die het Riley patiënten, families en bezoekers al biedt ter voorbereiding op hun bezoek. ‘Op deze manier lopen ze naar binnen met een beter begrip van wat ze kunnen verwachten en zich focussen op de belangrijke dingen dankzij de reductie van onnodige angsten.’

Lees ook:
VR-app bereidt patiënten UMCG voor op bestraling
Patiëntbeleving gooit hoge ogen in 010

comments powered by Disqus