Hands-on mentaliteit voor betalende klant

Hands-on mentaliteit voor betalende klant
  • 6 september 2019
  • Redactie

Amazon werkt naar verluidt aan een nieuw betaalsysteem. De techgigant zou bezig zijn met experimenten omtrent het betalen met een hand.

Amazon is al langer bezig met biometrie. In 2016 experimenteerde de keten met gezichtsherkenning. Volgens bronnen van de New York Post is deze vorm van biometrie passé: handscans zijn op het moment hot & happening. Medewerkers in New York zouden de software op dit moment testen.

Digitale handlezer
Het nieuwe betaalsysteem zou sneller moeten werken dan andere methoden. Bij het scannen van een hand neemt een betaling 300 milliseconden in beslag, tegenover de 3 tot 4 seconden van een betaling met een bankkaart. De winkelende klant hoeft zijn of haar hand niet op een apparaat te leggen – de hand wordt op afstand gescand.

comments powered by Disqus