Kunstmatige intelligentie voor meer werkgeluk

Kunstmatige intelligentie voor meer werkgeluk
  • 5 september 2019
  • Redactie

De World Artificial Intelligence Conference in Shanghai bood plaats voor grote namen als Elon Musk en Jack Ma. Dankzij technologie komt er een betere werk-privébalans, denkt onder meer Ma, de oprichter van Alibaba.

Technologische innovatie stelt mensen in staat om productiever te zijn en tegelijkertijd meer te genieten van mens-zijn. Met de komst van kunstmatige intelligentie gaan werknemers een 12-urige werkweek tegemoet. ‘Ik denk dat mensen drie dagen per week, vier uur per dag moeten werken’, vertelde Ma stellig tijdens de conferentie. Volgens het nieuwsplatform CNBC gebruikte Ma op het podium voorbeelden van de industriële revolutie om te illustreren hoe technologische ontwikkelingen werkstress onder medewerkers moet verminderen. ‘De kracht van technologie is dat we meer tijd creëren.’ Musk voegde zich bij zijn podiumgenoot.

Tal van mogelijkheden
Musk en Ma zijn niet de eerste topmannen die zich uitspreken over de voordelen die digitalisering met zich meebrengt voor werkgeluk. Bill Gates uitte zich vorig jaar tijdens het jaarlijkse World Economic Forum uit over machine learning, dat ervoor zorgt dat productiviteit een vlucht neemt. ‘We kunnen ernaar uitkijken dat vakanties langer worden’, schrijft Fox Business. ‘De purpose van de mensheid is niet om achter een balie te zitten en dingen te verkopen. Meer vrije tijd is niet iets vreselijks.’

comments powered by Disqus