Recruiters leggen zich toe op behoud

Recruiters leggen zich toe op behoud
  • 15 oktober 2019
  • Redactie

De focus van werving en selectieprofessionals verschuift in toenemende mate van korte naar lange termijn. Het snelle invullen van vacatures heeft plaats gemaakt voor de vraag hoe talentvolle medewerkers vast te houden.

Intelligence Group ondervroeg onlangs namens de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie zo’n 360 recruiters naar hun focuspunten en perceptie van de arbeidsmarkt. In het rapport ‘De Stand van Werven 2019/2020’ concluderen onderzoekers dat meer corporate professionals het behoud van talent als topprioriteit zien, wat een gevolg is van de krappe arbeidsmarkt. Daarbij zetten steeds meer bedrijven (+5% ten opzichte van 2018) in op technologische innovatie zoals slimme tools en automatisering.

War of talent
Er blijkt een verschil te zijn in de pijlers van corporate recruiters en intermediairs die bij bureaus zijn aangesloten. De strijd om talent aan de klant te kunnen presenteren wordt binnen dit vakgebied juist heviger. Volgens de academie nemen bureaus hun toevlucht tot snelle tools als LinkedIn, terwijl corporate recruiters in gebruikmaken van andere opties als talentpools.

Meer dan driekwart van de respondenten (83%) verwacht dat de krapte op de arbeidsmarkt en de bijbehorende war of talent de meeste impact gaan hebben op de invulling van het werk. Vorig jaar lag het percentage op 93% - de onderzoekers zien deze daling als teken dat de arbeidsmarkt eventueel aan het afkoelen is.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link