Veranderende salarisallure

Veranderende salarisallure
  • 01 oktober 2019
  • Redactie

4 op de 10 medewerkers is niet tevreden over de financiële plannen die tijdens Prinsjesdag zijn gepresenteerd. Nederlanders zijn minder content dan vóór de derde dinsdag van september, meldt Visma | Raet.

Circa twee derde van de respondenten was vóór Prinsjesdag te spreken over hun huidige salaris. Na de bekendmaking van de kabinetsplannen is dat percentage gedaald naar 58%. Dat toont recent onderzoek van Visma | Raet aan, waar ongeveer 1.100 Nederlanders voor zijn ondervraagd.

Vertrouwenskwestie
Het vertrouwen onder Nederlandse medewerkers blijkt ondermaats, ondanks de voorspelling dat middeninkomens er komend jaar met 2,2% op vooruit gaan. Circa een kwart van de respondenten (27%) heeft er vertrouwen in dat de inkomens gaan stijgen. Anderzijds blijkt salaris niet onlosmakelijk verbonden met werknemerstevredenheid: de werkzoekende Nederlander prioriteert ontwikkelmogelijkheden boven een hoog salaris. Ook het verkrijgen van nieuwe vaardigheden wordt als belangrijker ervaren dan het prijskaartje.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link