VDAB vlooit AI uit

VDAB vlooit AI uit
  • 13 november 2019
  • Redactie

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) start een online cursus waarin wordt uitgelegd wat artificial intelligence precies inhoudt en wat de impact ervan is op de samenleving. ‘Als we willen dat Vlaanderen een economische topregio blijft, dan moeten we ervoor zorgen dat iedereen mee is met AI’, zei Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits bij de aankondiging.

De gratis cursus bestaat uit drie delen, met daarin een uitleg over AI, wat de geschiedenis ervan is en welke impact het heeft. Ook de bouwstenen, waaronder data en machine learning, passeren de revue. Na afloop kunnen volgers van de cursus een korte quiz invullen: wie zeven van de tien vragen goed beantwoordt, krijgt een certificaat.

Meerwaarde
Crevits is te spreken over het online leerprogramma, dat maximaal 4 uur duurt. ‘Leren gaat veel verder dan enkel de schoolbanken. Nieuwe technologie, zoals kunstmatige intelligentie, dwingt ons om te blijven leren en om op andere manieren te leren. Met de cursus AI die we nu voorstellen zorgen we ervoor dat alle werknemers, van de medewerker tot de manager, op een toegankelijke manier leren omgaan met artificial intelligence.’ Digitalisering en AI vormen volgens haar ook geen gevaar voor bedrijven en werknemers. ‘Integendeel, ze bieden een enorme meerwaarde om die extra stap vooruit te zetten.’

Bron: Datanews

Noot: lees hier ook het interview dat CustomerFirst laatst had met Khadija Ahalli, teamleider bij VDAB.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link