Amazon neemt sprint in biometrie-race

Amazon neemt sprint in biometrie-race
  • 2 januari 2020
  • Redactie

In kassaloze Amazon Go-winkels kunnen klanten nu nog betalen met hun smartphone, maar de techgigant wil schot in de zaak. Amazon heeft volgens verschillende Amerikaanse media patent aangevraagd voor het toepassen van handidentificatie.

Op dit moment moeten klanten bij binnenkomst van een Amazon Go-winkel een QR-code op hun telefoon scannen, waarna het verschuldigde bedrag bij het verlaten van de winkel van de bankrekening of creditcard wordt afgeschreven. Volgens de techreus kan deze customer journey echter sneller en gemakkelijker.

Wegen naar Rome
Het nieuwe betaalsysteem zou sneller moeten werken dan andere methoden. Bij het scannen van een hand neemt een betaling 300 milliseconden in beslag, tegenover de 3 tot 4 seconden van een betaling met een bankkaart. De winkelende klant hoeft zijn of haar hand niet op een apparaat te leggen – de hand wordt op afstand gescand.

Twinkle benadrukt dat de patentaanvraag niet wil zeggen dat de retailer ook daadwerkelijk iets met de technologie gaat doen, maar het wel een teken is dat Amazon nieuwe (digitale) wegen wil bewandelen.

comments powered by Disqus