Beterschap voor de Belastingtelefoon?

Beterschap voor de Belastingtelefoon?
  • 14 januari 2020
  • Redactie

In een brief aan de Tweede Kamer heeft Minister Hoekstra van Financiën er deze week op aangedrongen dat er dringend veranderingen nodig zijn bij de Belastingtelefoon. De telefonische hulpdienst is onderbezet en daarmee slecht bereikbaar. Een ‘fundamentele transformatie’ is nodig.

Begin vorig jaar bleek dat de Belastingdienst, mede door een groei in het aantal inkomende oproepen, slecht bereikbaar was. Meer dan een miljoen keer werd de verbinding verbroken wegens de grote wachtrij; 1,2 miljoen keer hingen bellers zelf wegens lange wachttijden. Minister Hoekstra stelt dan ook dat het bij de Belastingtelefoon ‘nog niet goed genoeg gaat, ondanks extra capaciteit in het afgelopen jaar’. Het kabinet moet orde scheppen in de chaos door een externe partij op het probleem te zetten. Dit alles om ‘burgers en bedrijven beter en effectiever te woord te kunnen staan’.

Vertrouwen herstellen
Niet alleen de Belastingtelefoon wordt aangepakt; het kabinet moet de aansturing van het volledige overheidsorgaan versterken om de dienstverlening te verbeteren. Hoekstra: ‘In de uitvoering door de Belastingdienst van deze taken ontmoeten burgers en bedrijven de overheid en wordt de basis gelegd voor het vertrouwen dat in de Belastingdienst wordt gesteld.’ De minister tracht de aanvullende stappen in te zetten om het vertrouwen in het overheidsorgaan weer te herstellen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link