Jongeren worden tech savvy

Jongeren worden tech savvy
  • 24 maart 2020
  • Redactie

Nederlanders tussen de 12 en 25 jaar oud hebben de afgelopen vijf jaar meer digitale vaardigheden opgedaan. Met name op het gebied van communicatie is deze leeftijdsgroep technologisch onderlegd. Ons land is daarmee Europees koploper.

Ook 25-plussers zijn digitaal vaardiger geworden in de afgelopen vijf jaar. In 2015 had een derde van deze leeftijdscategorie meer dan de minimale basisvaardigheden, in 2019 was dit 41 procent van de Nederlanders boven de 25 jaar oud. Met deze cijfers komt het CBS vandaag, op basis van een enquête onder circa 6.000 huishoudens en personen in Nederland.

Koplopers
Naast Nederland bestaat de kopgroep van landen in de EU met het grootste aandeel jongeren die meer dan digitale basisvaardigheden bezitten, uit Kroatië en Estland. Opvallend is onder meer dat 83% van de jongeren uit ons land beschikt over meer dan basisvaardigheden op het gebied van software. Onderdeel hiervan is het schrijven van computerprogramma’s in een programmeertaal.

Uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat veel bedrijven en afdelingen een grote behoefte hebben aan digitale vaardigheden. Lees hier het artikel.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link