Antwerpen schiet ouderen te hulp

Antwerpen schiet ouderen te hulp
  • 21 april 2020
  • Redactie

De gemeente Antwerpen gaat actiever te werk om ouderen te hulp te schieten. Vanaf deze week bellen de medewerkers ouderen in de stad om hun behoeften in kaart te brengen en eventuele zorgen uit handen te nemen.

Volgens de gemeente Antwerpen gaat de nieuwe telefonische dienst om circa 25.000 inwoners. Zodra alle senioren zijn gebeld, kan er sprake zijn van herhaalverkeer. ‘Door de maatregelen tegen het coronavirus wordt die last (eenzaamheid, red.) een stuk zwaarder. Nochtans is dit ook een periode waarin mensen elkaar een hart onder de riep willen steken. Als stad willen we die warmte en bezorgdheid omzetten in doelgerichte actie.’

Ouderen in de spotlight
Tijdens de coronacrisis is er met name veel aandacht voor kwetsbare groepen, waaronder ouderen. Zo startte ouderenorganisatie ANBO een hulplijn om ouderen een hart onder de riem te steken en eenzaamheid te bestrijden. Daarbij lanceerde Stichting Nationaal Ouderenfonds vorige week in samenwerking met productiebureau FJ een online campgane om Nederlanders te stimuleren vaker met hun (groot)ouders te bellen.

comments powered by Disqus