Erasmus komt met studentenhulplijn

Erasmus komt met studentenhulplijn
  • 2 april 2020
  • Redactie

Studenten die het moeilijk hebben tijdens de coronacrisis kunnen sinds kort terecht bij een telefonische hulplijn van Erasmus Universiteit Rotterdam. De dienst is onderdeel van het platform ‘Are you OK out there?’, gelanceerd om ook te letten op het welzijn van de jongeren.

Het platform is opgezet om te voorkomen dat het welzijn van de studenten in gevaar komt, doordat ze worstelen met thuisstudie en/of eenzaamheid. Onderdeel van ‘Are you OK out there?’ is onder meer een chatroom, waarin men contact met elkaar kan onderhouden, en de mogelijkheid tot een online consult met een studentenpastoor. De telefonische hulplijn is gedoopt tot ‘Students4Students’, waar getrainde studenten anderen een hart onder de riem kunnen steken.

Welzijn ondersteunen
Het platform biedt volgens de initiatiefnemers een duidelijk overzicht van allerlei tips, informatie en activiteiten die het welzijn van studenten moet ondersteunen. Programmamanager Rianne van der Zanden tegenover het AD: ‘In deze tijden van crisis, is het ontzettend belangrijk dat studenten nadenken over hun eigen welzijn en hieraan werken. Maar de aandacht voor het onderwerp blijft belangrijk, aangezien studenten in toenemende mate stress ervaren.’

Lees ook: Hulplijn voor mensen in quarantaine of ANBO legt oor te luisteren
comments powered by Disqus