Slachtofferhulp opent familielijn

Slachtofferhulp opent familielijn
  • 7 april 2020
  • Redactie

Familieleden van coronapatiënten die zijn opgenomen op de intensive care kunnen nu terecht bij een speciale hulplijn van Slachtofferhulp Nederland. Voor steun en een luisterend oor.

Familieleden die behoefte hebben aan een luisterend oor of advies, kunnen sinds deze week het nummer 0887460090 bellen. Op het verzoek van FCIC (Family and patient Centered Intensive Care) en patiëntenorganisatie IC Connect startte Slachtofferhulp Nederland met de nieuwe hulplijn. Gewoonlijk worden de naasten van de patiënten opgevangen door ziekenhuispersoneel. Zij hebben het wegens het coronavirus hier te druk voor. ‘Terwijl de behoefte aan informatie en een luisterend oor juist nu heel groot is.’ De medewerkers van de hulplijn hebben een extra training gevolgd om mensen zo goed mogelijk te woord te staan.

Rosa Jansen, bestuursvoorzitter bij Slachtofferhulp Nederland, licht toe dat het een fysieke en mentale uitputtingsslag is voor familieleden die niet bij hun naasten mogen zijn. Daarnaast hebben zij vaak ook veel vragen over het virus. ‘Daardoor kunnen mensen de draad van het leven goed kwijtraken, zich angstig en onzeker voelen, of in paniek raken.’

Vorige week opende Erasmus Universiteit nog een hulplijn voor studenten die wel een luisterend oor kunnen gebruiken tijdens de crisis.comments powered by Disqus