Best Workplaces 2020

Best Workplaces 2020
  • 16 juni 2020
  • Redactie

Atlassian, DELA coöperatie, Lean Consultancy Group en Viisi zijn vandaag in diverse categorieën gekroond tot Best Workplaces van Nederland 2020. De koplopers op het gebied van employee experience zijn dezelfde als in 2019.

Voor het onderzoek van Great Place to Work werden dit jaar ruim 43.000 medewerkers uit 166 organisaties ondervraagd. Zoals ieder jaar bestaat het onderzoek enerzijds uit een medewerkersonderzoek en anderzijds uit een evaluatie van het werkgeversbeleid.

Het onderzoek toont onder meer aan dat medewerkers bij de koplopers voornamelijk goed zijn in het creëren van betrokken medewerkers. Daarbij zegt 31% van de gecertificeerde organisaties een gezonde werkomgeving te ervaren. De lijst is gecategoriseerd in vier delen: multinationals (Atlassian), grote organisaties (DELA coöperatie), middelgrote organisaties (Lean Consultancy Group) en kleine ondernemingen (Viisi). Alle organisaties wisten zich vorig jaar ook al bovenaan de lijst te vestigen.

Vertrouwenscrux
Volgens de onderzoekers scoren de Best Workplaces en Great Place to Work-gecertificeerden tevens hoog op de stelling: ‘Het management zegt wat het doet’. Dat zorgt voor veel vertrouwen, stelt directeur GPTW Nederland, René Brouwers. ‘Tegenwoordig worden medewerkers gezien als mens, met hun eigen individuele ontwikkelingen, talenten en privélevens. Het zijn niet de arbeidsvoorwaarden of het salaris die een organisatie onderscheidend maken als werkgever. Een Best Workplace is een organisatie waarin je vertrouwen hebt in de mensen voor wie en met wie je werkt, trots bent op je werk(gever) én plezier hebt met collega's. Juist nu mensen veel vanuit huis werken en de verbinding behouden moet worden.’

Kijk hier voor de uitkomsten van 2019.

comments powered by Disqus