Big 50 geeft gas op thuiswerken

Big 50 geeft gas op thuiswerken
  • 16 juni 2020
  • Redactie

De Coalitie Anders Reizen wil verandering in het woon-werkverkeer in werkend Nederland en pleit ervoor om thuiswerken de standaard te maken. 50 grote bedrijven zien corona als dé kans om gas te geven op een nieuwe norm.

'Door thuis te werken kun je een betere balans krijgen tussen werk en privé. Je bent minder lang onderweg en houdt dus meer tijd over. Nu we door corona hebben leren thuiswerken, is dit het moment om door te pakken’, stelt directeur van de Coalitie, Anton van der Sanden van Royal HaskoningDHV tegenover BNR. 'We zijn in Nederland koploper om duurzame mobiliteit mogelijk te maken voor werknemers. We willen nu versnellen, om meer impact te maken en door meer bedrijven zich aan te laten sluiten bij deze coalitie.’

Tussen de 50 aangesloten bedrijven zijn vooral bekende namen te vinden, zoals Essent, Gasunie, Nationale Nederlanden, NS, Shell en LeasePlan. Maar ook de Rijksoverheid steunt het initiatief om de coronacrisis aan te grijpen en thuiswerken te normaliseren. Dat kan positieve effecten met zich meebrengen, bleek uit een eerdere rondgang onder arbeidsprofessionals.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link