Inclusiviteit & diversiteit (nog steeds) geen pre

Inclusiviteit & diversiteit (nog steeds) geen pre
  • 18 juni 2020
  • Redactie

2 op de 10 organisaties heeft een duidelijk pad uitgestippeld voor meer inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer. Het thema is al jaren geen prioriteit voor HR-managers, blijkt uit een recente rondgang van Berenschot, Performa en AFAS langs werkend Nederland.

Het drietal ondervroeg circa 2.000 HR-managers in organisaties naar de belangrijkste thema’s voor dit en komend jaar op de werkvloer. Bijna 7 op de 10 organisaties zegt niet actief op diversiteit in het personeelsbestand te sturen. Dat het thema nog steeds geen voorrang geniet, is volgens adviesbureau Berenschot zorgelijk. Daarentegen is het leveren van een positieve bijdrage aan de prestaties van medewerkers wél een belangrijke drijfveer van de ondervraagde HR-professionals.

BCD
Bedrijven met meer dan 250 medewerkers hebben vanaf 1 juli toegang tot de Barometer Culturele Diversiteit. Deze analyse moet het thema hoger op de beleidsagenda zetten. Organisaties kunnen het CBS vragen een geanonimiseerde versie van het personeelsbestand te bekijken, waarna ze statistieken terugkrijgen.

Uit eerder onderzoek bleek al dat HR-managers zich niet de aangewezen personen voelen in de organisatie om arbeidsdiversiteit actief onder de aandacht te brengen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link