Digitale huisarts strijkt neer in 033

Digitale huisarts strijkt neer in 033
  • 17 augustus 2020
  • Redactie

De eerste ‘digital first’ huisartsenpraktijk van Nederland wordt in september geopend in Utrecht. Het concept waarbij digitale zorgverlening wordt geboden, is ontwikkeld door zorgaanbieder Arts en Zorg. De patiënt is zelf in staat te kiezen hoe en wanneer hij contact opneemt met de huisarts.

De innovatieve vorm van dienstverlening heeft als bijkomend voordeel dat er weinig fysieke aanwezigheid nodig is voor digitale zorg. Patiënten kunnen binnen de digitale omgeving van DocLine 24/7 online terecht voor het maken van afspraken, het stellen van vragen of het bestellen van medicijnen. Contact middels videobellen speelt een hoofdrol voor deze vorm van zorg; een fysiek consult kan altijd nog volgen.

PatientFirst
De zorg op afstand wordt buiten kantooruren overgenomen door een team medische specialisten. Een huisarts is altijd online aanwezig voor het beantwoorden van vragen, onder meer via chat. ‘Een steeds grotere groep patiënten wil contact met de huisarts op een voor hen prettig moment. […] Meer dan de helft van de consulten kan prima op afstand’, aldus Nicole van der Meulen-Diebels, Manager Medisch Contactcentrum bij Docline.

comments powered by Disqus