1/3 werknemers gesloten over werk-privébalans

1/3 werknemers gesloten over werk/privé-balans
  • 5 november 2020
  • Redactie

Een op de drie Nederlandse werknemers spreekt niet met zijn manager over zijn werk-privébalans. Eén op de acht is van mening dat de manager te veel over zijn eigen privésituatie praat. Dat blijkt uit Het Nationale Management Onderzoek, uitgevoerd door ISBW onder 1.200 werkenden in loondienst.

Een derde van de medewerkers geeft juist wel aan te kunnen sparren over de balans tussen het werk- en privéleven met hun manager. De overige 34% geeft aan dit af en toe te doen. ‘Het is nog belangrijker dan anders dat de manager vandaag de dag aandacht heeft voor de privésituatie van hun medewerker. Privé en werk lopen steeds vaker door elkaar heen, zeker nu er sinds afgelopen maart veel, of zelfs volledig, thuisgewerkt wordt’, aldus Rob Rijbroek, directeur bij ISBW.

Troost vinden
Als werkenden zelf ergens mee zitten, bijvoorbeeld een heftige levensgebeurtenis als een overlijden of scheiding, vindt 37% van de medewerkers troost bij zijn manager. Dit percentage bestaat uit evenveel mannen als vrouwen. Voor medewerkers onder de 25 jaar geldt dit minder: van hen vindt slechts 27% troost bij zijn manager.

Lees ook: FNV vecht voor werk-privébalans

comments powered by Disqus