Pakketbezorgende drones

Pakketbezorgende drones
  • 30 november 2020
  • Redactie

De regering in het Verenigd Koninkrijk wil drones toestaan om pakketjes te bezorgen op het platteland. Het initiatief is onderdeel van het plan om ervoor te zorgen dat afgelegen delen in het land niet achterblijven op het gebied van transporttechnologie.

Daarnaast kan het inzetten van drones zorgen voor minder CO2-uitstoot en onnodige autoritten. Dat meldt de Financial Times. De overheid is daarom aan het onderzoeken of ze de drones willen inzetten voor bezorging. Rachel Maclean, minister van Transport ziet het als een unieke kans om de gemeenschapszin van plattelandsgebieden te benutten: ‘Het is nu meer dan ooit belangrijk dat we de kracht van transport gebruiken om groener te bouwen en de manier waarop mensen en goederen door het VK bewegen te transformeren.’

Andere plannen om de uitstoot te verminderen zijn onder meer het gebruik van elektrische bakfietsen in landelijke transportsystemen en het gebruik van elektrische vliegtuigen om passagiers over korte afstanden te vliegen.

Wellicht ook interessant: Pizzabezorging per drone

comments powered by Disqus