Pizzabezorging per drone

Pizzabezorging per drone
  • 29 juni 2020
  • Redactie

Domino’s Pizza gaat drones inzetten voor de bezorging van pizza’s op het strand in Zandvoort. ‘We houden wel van innovatie.’

Domino’s zag het aantal bezorgbestellingen de afgelopen maanden explosief stijgen wegens de coronacrisis. Ook ervoer het bedrijf een stijging in het aantal bezorgverzoeken op alternatieve plekken. ‘We testen met drones als toekomstige oplossing om op moeilijke of meer afgelegen plekken te komen, zoals op het water’, verklaart de pizzaketen. ‘Met een fiets op het strand is de bezorging toch lastiger. En we houden wel van innovatie, vandaar de test met een drone.’

Robotbezorgers
De pizzaketen heeft zich eerder bewezen als early adopter op het gebeid van bezorging. In 2016 stapte Domino’s als pionier in de bezorgbotmarkt met ’s werelds eerste zelfrijdende bezorgvoertuig, DRU. Deze Domino’s Robotic Unit was destijds voor het eerst op de Australische weg te spotten; inmiddels zijn vele organisaties bezig met de implementatie van bots voor een snelle levering aan de klant. UPS stuntte vorig jaar als eerste organisatie die drones inzette voor de bezorging van medicijnen in Utah.

comments powered by Disqus