Corona-app goes international

Corona-app goes international
  • 3 december 2020
  • Redactie

De Nederlandse CoronaMelder-app werkt sinds deze week samen met corona-apps uit andere landen. Het partnership moet zorgen voor een grote toename in het aantal gebruikers en voor een betere bewaking van de privacy.

Eén van de buitenlandse applicaties is de Corona-Warn-App uit Duitsland, die op dezelfde manier te werk gaat als de Nederlandse versie. Ook apps uit Denemarken, Ierland, Italië, Kroatië, Letland en Spanje zijn aangesloten op de Europese server. Middels de lancering mikt de Rijksoverheid op het verdere in toom houden van de verspreiding van het virus.

Persoonsgegevens
Voor de samenwerking van CoronaMelder met soortgelijke tools uit andere landen is het bewaken van de privacy een belangrijke voorwaarde. Apps kunnen enkel en alleen met elkaar communiceren wanneer dezelfde privacybeginselen worden bewaakt. De Rijksoverheid belooft dat de Nederlandse app alleen gegevens uitwisselt die noodzakelijk zijn voor de samenwerking. De Autoriteit Persoonsgegevens staat vooralsnog achter de beslissing van het ministerie van VWS.

comments powered by Disqus