Corona zorgt voor verbondenheid op werkvloer

Corona zorgt voor verbondenheid op werkvloer
  • 22 december 2020
  • Redactie

84% van de werknemers voelt zich thuis in het team waarmee zij werken en 14% vindt dat de coronacrisis hierop een positieve invloed heeft gehad. 9% heeft ook het gevoel meer zichzelf te kunnen zijn op het werk.

Dat blijkt uit een onderzoek van Intermediair en Nationale Vacaturebank, uitgevoerd door Motivication, onder ruim 1.000 respondenten. ‘Blijkbaar slagen we er bij het thuiswerken goed in om het teamgevoel te behouden en zelfs te verbeteren voor sommige werknemers’, zegt Madelon Meester, hoofdredacteur van Intermediair. ‘De coronacrisis brengt een gevoel van saamhorigheid met zich mee. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en werkgevers en werknemers zijn gedreven er het beste van te maken.’

Diversiteit
Naast meer verbondenheid op de werkvloer vindt 6% van de werknemers dat de coronacrisis er ook voor heeft gezorgd dat er meer oog is voor de onderlinge verschillen tussen werknemers. In totaal vindt twee derde dat er oog is voor diversiteit. 19% is het hier niet mee eens. Dit zijn met name hoogopgeleiden volgens het onderzoek.

Lees ook: Medewerkers minder loyaal door corona

comments powered by Disqus