Gemeenten mogen weer whatsappen

Gemeenten mogen weer whatsappen
  • 7 januari 2021
  • Redactie

Facebook heeft aangekondigd dat gemeenten weer gebruik mogen maken van Whatsapp voor hun externe communicatie. Dat meldt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) op haar website.

Sinds eind 2019 mochten gemeenten voor hun dienstverlening geen gebruik meer maken van de particuliere Whatsapp, of van de API-variant van Whatsapp For Business. Daar is door de gesprekken die VNG heeft gevoerd met Facebook verandering in gekomen. Het beleid omtrent het gebruik van Whatsapp For Business is aangepast door Facebook en mag weer gebruikt worden door gemeenten.

Aanvraagproces
Gemeenten kunnen vanaf half januari een aanvraag voor een licentie voor WhatsApp For Business indienen bij zogenaamde Business Solution Providers (BSP’s) van Facebook. Bij zo’n aanvraag dient een gemeente casussen aan te leveren waarin WhatsApp wordt ingezet. De BSP vult samen met de gemeente het verzoek 'Verzoek om toegang tot de overheid’ in. Facebook geeft aan dat mogelijke diensten of onderwerpen zijn: crisisrespons, vergunningen, afspraken, gemeentelijke diensten en toerisme. Verder geven zij aan geen promotie, politieke campagne, het verzamelen van kiezersgegevens of enige vorm van verkiezingsbeïnvloeding toe te staan.

Lees ook: Append shoppen

comments powered by Disqus