Maandag populairste sollicitatiedag

Maandag populairste sollicitatiedag
  • 15 februari 2021
  • Redactie

Maandag is de populairste sollicitatiedag van de week, bijna 1 op de 5 sollicitaties wordt verstuurd op deze dag. Het weekend is het minst geliefd onder sollicitanten met zaterdag (7,2%) als minst populaire dag, gevolgd door zondag (8,5%).

Net als het begin van de week zijn de eerste paar maanden van het jaar het meest geliefd om een sollicitatie uit te sturen. Met mei (14,2%) als populairste maand, gevolgd door april (13,9%) en januari (11,4%). Dat blijkt uit een analyse van het gespecialiseerde recruitmentbureau Robert Half.

Reflectie en rust
Waar normaal gesproken in januari de meeste sollicitaties worden uitgestuurd, was dat in 2020 in mei en april. Volgens Frédérique Bruggeman, Managing Director bij Robert Half zijn reflectie en rust voor velen belangrijke elementen voor een carrièreswitch. Vandaar dat januari vaak de populairste maand is voor sollicitaties, echter toonde 202 andere trends. ‘Dit toont wellicht ook de uitdagingen die we gezamenlijk hebben meegemaakt die maanden; het switchen naar thuiswerken, het lesgeven van kinderen. Uitdagende tijden zorgen namelijk ook voor een reflectie en een verschuiving van onze wensen en doelen, en daarbij een zoektocht naar een andere baan.’

Lees ook: Persoonlijk cv zet streepje voor

comments powered by Disqus