Recordaantal klantcontact vacatures eerste kwartaal 2021

Recordaantal klantcontact vacatures eerste kwartaal 2021
  • 2 juni 2021
  • Peter van Woensel Kooy

Uit de eerste drie maanden van 2021 blijkt een enorme toename in de vraag naar klantcontact personeel. Het aantal vacatures voor de functie van klantenservice medewerker heeft het recordaantal bereikt van 12.431 vacatures. Het CBS meldt in het eerste kwartaal een totaal van 245.000 vacatures in Nederland.

Dit betekent dat de klantcontactbranche momenteel goed is voor 5,07% van alle vacatures in Nederland. Ook in België zien we in de cijfers van Jobfeed dat er in het afgelopen kwartaal een toename heeft plaatsgevonden van 27,79% in het aantal klantcontact-vacatures.

'We zien dat de vraag naar goed klantcontact personeel blijft toenemen. Door onze unieke combinatie van sourcingmodellen kunnen we maatwerk klantcontactoplossingen bieden aan onze partners. Daarbij zorgen we altijd voor de juiste match tussen de kandidaat en partner waarvoor zij aan de slag gaan. Zij maken het contact namelijk persoonlijk, een onmisbaar ingrediënt in de customer experience', aldus Marjolein Kleijwegt, COO Recruitment bij Yource.

Nu ieder merk in slechts een muisklik bereikbaar is voor de consument, wordt customer experience door organisaties gezien als de kans om waarde te creëren voor de klant en zich te onderscheiden van de concurrent. Klanten kijken niet langer alleen naar de kwaliteit en prijs van een product, maar laten hun beslissing steeds meer bepalen door de ervaring en beleving bij een organisatie. Het creëren van een optimale klantbeleving is voor organisaties daarom steeds belangrijker. Dit vraagt niet alleen om goed klantcontact personeel, maar ook om een focus op customer experience om als organisatie over alle touchpoints en kanalen te kunnen voldoen aan de verwachtingen van de klant.
(PvWK, beeld: Alex Kotliarskyi / Unsplash)

Download hier de klantcontact arbeidsmarktanalyse voor meer informatie over customer experience en een overzicht van de Nederlandse en Belgische klantcontact arbeidsmarktcijfers van het eerste kwartaal van 2021.

 

comments powered by Disqus