Ruime meerderheid reizigers vindt milieu belangrijk bij vakantiekeuze

Ruime meerderheid reizigers vindt milieu belangrijk bij vakantiekeuze
  • 20 juli 2021
  • Ryan Baij

Maar liefst zeven op de tien Nederlands weegt het milieu als belangrijk aspect mee in de vakantiekeuze. Dat werd onderzocht door Multiscope in opdracht van Stayokay.

Van 2020 tot nu is 'de Nederlander' voornamelijk op vakantie gegaan in eigen land. Het onderzoek laat zien dat dit een duidelijke impact heeft op de toekomstige voorkeur van vakantie. Duurzaamheid lijkt daarmee een belangrijke rol te spelen. Maar liefst zeven op de tien Nederlanders (69%) vindt het steeds belangrijker om rekening te houden met het milieu en de helft van de Nederlanders (49%) is zelfs van plan om minder vaak voor een verre reis te kiezen omwille van het milieu.

De experience in eigen land, of dichterbij dan een lange vliegreis, maakt dus een duidelijke opmars. Bij elke ‘vliegvrije’ vakantie is de besparing in CO2-uitstoot zichtbaar. Stayokay wil daar ook blijven stilstaan. Met reminders door de hostels heen waarin gasten worden gevraagd om niets te verspillen, met biologisch verantwoorde ontbijtjes, gerecyclede bedrijfskleding voor alle medewerkers, een strijd tegen het gebruik van plastic en veel meer. En natuurlijk door mensen fantastische plekken te laten ontdekken zonder te vliegen.

In een eerder onderzoek van McKinsey & Company gaven negen op de tien klanten al aan dat zij tot wel 50% meer willen betalen voor een goede klantervaring. Als die goede klantervaring in dit geval duurzaamheid is, leidt dat dus niet per sé tot goedkopere vakanties, maar wel tot gericht duurzaam op weg zijn.
(RB, foto: Andrea Piacquadio / Pexels)

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • Reacties
  • Link