Klarna en Stripe starten strategisch partnerschap om groei voor retailers te stimuleren

Klarna en Stripe starten strategisch partnerschap om groei voor retailers te stimuleren
  • 1 november 2021
  • Peter van Woensel Kooy

Klarna, marktleider in achteraf betalen en shoppingdienst, kondigt vandaag een strategisch partnerschap aan met Stripe, een wereldwijd technologiebedrijf dat online infrastructuur voor betalingen ontwikkelt. Retailers die gebruikmaken van Stripe kunnen Klarna nu binnen enkele minuten activeren als betaalmethode in hun check-out systeem, waardoor consumenten een soepele winkelervaring krijgen.

Koen Köppen, Chief Technology Officer bij Klarna: 'De afgelopen jaren hebben Klarna en Stripe e-commerce voor miljoenen consumenten en wereldwijde retailers geherdefinieerd. Samen met Stripe zijn we een echte groeipartner voor onze retailers van elke omvang, zodat zij hun ondernemerssucces kunnen maximaliseren via onze gezamenlijke diensten. Door gemak, flexibiliteit en controle te bieden aan nog meer shoppers, creëren we een win-win situatie voor zowel retailers als consumenten.'

Will Gaybrick, Chief Product Officer bij Stripe: 'We zijn verheugd om samen te werken met Klarna waardoor we miljoenen bedrijven wereldwijd met Stripe meer betalingsflexibiliteit kunnen bieden. Klarna's betaalopties zijn een krachtig hulpmiddel voor online bedrijven om meer klanten aan te trekken, conversiepercentages te verhogen, het aantal winkelmandjes te vergroten en zo hun omzet te laten groeien.'

Uit de eerste resultaten van retailers die Stripe gebruiken, blijkt dat de integratie van Klarna's betaalmethode leidde tot een gemiddelde omzetstijging van 27%. Gemiddeld zien retailers die Klarna gebruiken een stijging van 41% in het gemiddelde ordervolume en een stijging van 36% in de aankoopfrequentie - wat vervolgens leidt tot een stijging van de omzet. Bovendien hebben sommige retailers ervaren dat 40% van de Klarna shoppers nieuw is voor hun merk, wat aantoont dat Klarna's snel groeiende consumenten app met meer dan 18 miljoen maandelijkse gebruikers een echte lead generator is geworden.

Alex Nazarevich, Vice President Growth bij Indochino: 'Dankzij de samenwerking tussen Klarna en Stripe konden we snel aan de slag met een service op maat die perfect aan onze behoeften voldeed.'

Dit is hoe Stripe-retailers Klarna kunnen inschakelen
Vanaf vandaag kunnen alle in aanmerking komende Stripe-gebruikers binnen enkele minuten gebruik maken van de betaaldiensten van Klarna. Hiervoor is geen extra aanvraag, onboarding of acceptatie nodig. Klarna wordt ondersteund op Stripe's Payment Intents API, Payment Element, Checkout, en Connect. Het bouwen en beheren van een aparte API, integratiepatronen en SLA's voor Stripe-retailers zal niet nodig zijn.

Klarna op Stripe is beschikbaar voor alle retailers in Oostenrijk, België, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

comments powered by Disqus