Ikea lanceert Sustainable Living Shops voor milieuvriendelijke klant

Ikea lanceert Sustainable Living Shops  voor milieuvriendelijke klant
  • 5 november 2021
  • Peter van Woensel Kooy

Ikea zal nieuwe Sustainable Living Shops lanceren in Britse winkels om klanten te helpen thuis een milieuvriendelijker leven te leiden.

Dit nieuws komt naar buiten rond de COP26-top in Glasgow (nog tot 12 november 2021) en wordt gelijktijdig gepresenteerd met een onderzoek van de Zweedse retailer, waaruit blijkt dat meer dan de helft van de Britten geen actie onderneemt tegen klimaatverandering. Dit omdat ze duurzame producten te duur vinden.

Ondertussen zei 26 procent dat de onzekerheid over banen hen bewuster heeft gemaakt over waar ze hun geld aan uitgeven. Hoewel ecoproducten op het eerste gezicht misschien duurder lijken, suggereert ander onderzoek dat niet-duurzaam leven in feite duurder kan zijn. In feite gooit de gemiddelde volwassene in het VK elk jaar namelijk naar schatting £ 395 aan voedsel weg - £ 21 miljard als een natie, stelt Ikea.

Ikea's nieuwe 'shop-in-shop'-initiatief, gesitueerd in de winkels in het VK, zal zich volgens Ikea richten op vijf belangrijke gebieden waar shoppers actie kunnen ondernemen:
1. minder energie gebruiken,
2. minder afval creëren,
3. eenmalig gebruik van producten en meubilair verminderen,
4. onderhoud plegen, repareren, doorverkopen en recyclen, en
5. minder waterverbruik.

Niet alleen zullen er in de Ikea Sustainable Living Shops milieuvriendelijke producten te koop zijn, de winkels zullen ook slimme oplossingen, tips en advies bieden die gemakkelijke veranderingen in het dagelijks leven ondersteunen. Als onderdeel van de 'reis' van het woonmerk om tegen 2030 circulair en klimaatpositief te worden, hoopt Ikea dat de nieuwe duurzame winkels de customers zullen aanmoedigen om thuis groener te worden. 'Onze huizen en de manier waarop we leven hebben een grote impact op de planeet. We willen onze klanten laten zien dat duurzaam leven betaalbaar en gemakkelijk kan zijn', zegt Clare Rodgers, Sustainability Retail Operations manager bij Ingka Group, de holding van Ikea. Internationale uitrol van de Ikea Sustainable Living Shops wordt door Ikea-watchers verwacht.

(PvWK, bron: housebeautiful.com | foto: Ikea UK)

comments powered by Disqus