Meer dan helft Nederlanders shopt online in buitenland

Meer dan helft Nederlanders shopt online in buitenland
  • 26 januari 2022
  • Ryan Baij

Uit onderzoek van Seven Senders blijkt dat meer dan 53% van de Nederlands online shopt in het buitenland. Daarbij winkelt 91% van de Nederlanders sowieso online.

Het rapport stelt dat consumenten graag geld uitgeven en bestellen op internet. Maar liefst 91 procent van de Nederlanders winkelt online. In geen enkel ander land is dit percentage hoger. Meer dan een op de twee bestellingen komt uit het buitenland (53 procent). De grensoverschrijdende e-commerce in Nederland heeft de afgelopen tijd 4,3 miljard Euro omzet bereikt.

In een Europese vergelijking behoren Nederlandse consumenten tot de consumenten met een lage omzet in grensoverschrijdende e-commerce, aldus Seven Senders. Consumenten in Duitsland zorgden onlangs voor een omzet van 26,5 miljard euro voor grensoverschrijdende detailhandel. Er is in Nederland op sommige vlakken nog verbetering nodig, onder meer in de logistieke infrastructuur.

‘Grensoverschrijdende e-commerce heeft sterke groeicijfers doorgemaakt door de coronacrisis. Sommige markten bieden echter betere omstandigheden voor grensoverschrijdende detailhandel dan andere’, zegt Thomas Hagemann, oprichter en Co-CEO van Seven Senders. ‘Met de grensoverschrijdende consumenten index willen we ons oriënteren op de markten waar vooral veel consumenten in het buitenland winkelen. Het doel is om online retailers te helpen de juiste markt, voorwaarden en infrastructuur voor hun bedrijf te vinden.’

 De volledige ranglijst en alle informatie over de methodiek zijn hier te vinden.

comments powered by Disqus