Bestuurswisseling KSF vanwege drukke agenda's

Bestuurswisseling KSF vanwege drukke agenda's
  • 23 maart 2022
  • Ryan Baij

Serge Poppes, Marjon van der Maat en Ronald Smit treden terug als bestuurslid van de KSF. Dit nieuws volgt vrij snel op de aanstelling van de nieuwe directeur Roel Masselink, per 1 mei. Hans van den Bemt licht de ontwikkelingen toe.

De vele wisselingen bij de KSF hebben niets met elkaar te maken. Twee bestuursleden die vertrekken hebben het vooral drukker gekregen, zo vertelt Hans van den Bemt, voorzitter van de KSF, tegen CustomerFirst.  ‘Bestuurslid is een pro-deo functie. We zijn heel blij dat ze zich inzetten, maar als de agenda het zowel bij de KSF als bij de eigen werkgever het niet meer toelaat, dan is een wisseling van de wacht soms nodig. Het is niet meer een functie waarbij je met twee uur vergaderen in de maand mee wegkomt. Er is veel meer werk gekomen en we willen het graag goed oppakken.’

Van den Bemt vertelt verder: ‘Serge Poppes zijn termijn zit er bijna op. Hij heeft bijna 6 jaar in het bestuur gezeten. Ronald Smit heeft binnen Yource een nieuwe taak gekregen en krijgt het daardoor nu drukker. Ook Marjon van der Maat, die bij de gemeente in Tilburg werkt, krijgt te maken met eigen actuele gebeurtenissen. Ze moet zich bezig houden met corona-perikelen en vluchtelingen. Het eigen werk vraagt deze tijd gewoon meer aandacht.’

Met de wisseling van directeur en een aantal bestuursleden zou er veel kennis verloren kunnen gaan. Van den Bemt stelt echter dat er een goede overdracht zal plaatsvinden en dat ze de kennis blijven borgen. ‘Daar heb ik vertrouwen in’.

Die nieuwe directeur, Roel Masselink, begint per 1 mei. Van den Bemt is blij met Masselink. ‘Hij heeft veel ervaring met brancheverenigingen en affiniteit met klantbeleving. We zochten een schaap met vijf poten en wilden daar zorgvuldig op zoeken. Dat is nu gelukt.’

De KSF is nog op zoek naar versterkingen binnen het bureau een vacature beleidsmedewerker. Ze zijn op zoek naar iemand die zich echt specifiek op klantcontact kan richten. ‘Dat is een belangrijk criterium’, stelt Van den Bemt. ‘De kennis en kunde in dat vakgebied is belangrijk voor ons als organisatie.’

comments powered by Disqus