Bridgestone en Adobe willen klantervaringen optimaliseren

Bridgestone en Adobe willen klantervaringen optimaliseren
  • 23 maart 2022
  • Ryan Baij

Tijdens de Adobe Summit hebben Adobe en Bridgestone een nieuw partnerschap aangekondigd waarmee ze een revolutie teweeg willen brengen in de klantervaring.

Hierbij gaan digitale en fysieke kanalen in elkaar over om klanten beter te bereiken. De bandenleverancier wil zijn positie in de retailnetwerken hiermee versterken. ‘Elke interactie met de klant, of dat nu in een van onze winkels, reparatiecentra of online is, is belangrijk voor ons’, aldus Christophe de Valroger, VP Retail EMIA bij Bridgestone. ‘Onze samenwerking met Adobe zal ons helpen ons doel, om al onze klanten een verbonden, gepersonaliseerde ervaring te bieden die meer waarde en gemak biedt, sneller te bereiken.’

Nu de wereld terugkeert naar face-to-face ervaringen, verwachten klanten steeds vaker dat de verbinding tussen hun online en offline-ervaringen netjes en persoonlijk is’, voegt Luc Dammann, VP & Managing Director, Western Europe van Adobe toe. ‘Bridgestone zet personalisatie centraal in hun aanpak, en dit levert voor hun miljoenen klanten hoogstaande ervaringen op, zowel in de winkel als online.’

Bridgestone's focus op onlineactiviteiten ondersteunt ook het streven om de koolstofemissies in 2030 met 50% te verminderen ten opzichte van 2011, en om uiterlijk in 2050 CO2-neutraal te zijn in alle winkels. Door de nieuwe digitale technologieën te combineren met bestaande activiteiten op het gebied van afvalbeheer, meer gebruik van milieuvriendelijke materialen en schone energie, zal het merk zich nog meer inzetten om zijn duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

Bridgestone heeft Conciërge-ervaring waarbij ok gebruik wordt gemaakt van de Adobe-technologie. Op deze manier zal Bridgestone elk aspect van de reparatieservice kunnen beheren; van het ophalen tot het afleveren van het voertuig. Dit betekent dat elk contactpunt, naar eigen zeggen, een maximaal gemak en efficiëntie voor de klant garandeert. 

comments powered by Disqus