Plus weer uitgeroepen tot beste supermarkt

Plus weer uitgeroepen tot beste supermarkt
  • 30 juni 2022
  • Ryan Baij

Plus is in het zomerrapport van onderzoeksbureau GfK uitgeroepen tot beste landelijke supermarkt van Nederland. Supermarkten zijn in het onderzoek op negen aspecten beoordeeld, met een gemiddelde van 7,7 scoort de super het hoogst.

In het rapport is Plus overall als beste beoordeeld op de aspecten vers, kwaliteit, voorraad, winkeluitstraling, personeel en winkelgemak. De supermarktketen was vorig jaar ook de winnaar van het GfK Zomerrapport.

Duncan Hoy, algemeen directeur Plus: ‘Onze focus is de zorg voor goed eten, voor de buurt en voor elkaar. De uitverkiezing tot beste supermarkt van Nederland laat zien dat klanten deze betrokkenheid in de winkel herkennen. Deze publieksprijs is een prachtig compliment voor onze totale organisatie, maar ook vooral voor de zelfstandige ondernemers, de supermarktmanagers en collega’s in de winkels.’

Onafhankelijk onderzoeksbureau GfK voert met het zomerrapport en het kerstrapport twee keer per jaar onderzoek onder supermarkten uit. Primaire en secundaire klanten geven hun supermarkt op negen aspecten een rapportcijfer. Het gaat daarbij om: lage prijzen, aanbiedingen, versafdeling, kwaliteit, voorraad, breedte assortiment, personeel, winkelgemak en winkeluitstraling. Door een wegingsfactor per aspect en per retailer mee te rekenen, komt hier per formule een eindcijfer uit.

comments powered by Disqus