Krappe arbeidsmarkt stimuleert freelance onder jongeren

Krappe arbeidsmarkt stimuleert freelance onder jongeren
  • 25 juli 2022
  • Ryan Baij

Het freelancen onder jongeren is populairder dan ooit. Dat concludeert YoungOnes op basis van hun matches tussen freelancers en werkgevers op hun eigen site.

Eind 2021 zat YoungOnes nog op 500.000 matches en dit aantal is zes maanden later alweer verdubbeld. Vooral jongeren maken graag gebruik van de mogelijkheden om freelancewerk te doen als bijbaan. Gedreven door de krapte op de arbeidsmarkt, maakt deze groep in 2022 massaal de overstap naar dit soort werk. In het afgelopen halfjaar steeg het totaal aantal gewerkte uren door freelancers naar ruim 2.200.000. In dezelfde periode vorig jaar ging het nog om 376.000 uur.

Pim Graafmans, Managing Director & co-founder YoungOnes: ‘Freelancen is al langer populair onder jongeren, maar de impact van de huidige krappe arbeidsmarkt is gigantisch. Bedrijven zijn constant op zoek naar versterking. Als reactie daarop zien wij dat jongeren massaal aan de slag gaan en zich aanmelden voor uiteenlopende klussen door het land.’

comments powered by Disqus