Jongeren uit angst vaker op kantoor

Jongeren uit angst vaker op kantoor
  • 10 oktober 2022
  • Ryan Baij

Werknemers tussen de 18 en 24 jaar zijn veel vaker op kantoor dan hun collega’s van 55 jaar en ouder. Dat blijkt uit onderzoek van Owl Labs.

De voornaamste reden om op kantoor is volgens de respondenten dat ze meer te zeggen hebben over hun werk en carrièrekansen. Bij thuiswerken zouden de jongeren worden buiten gesloten van deze beslissingen, zo schatten ze zelf in. Hoe groot de zorgen zijn, verschilt per leeftijd: 53% van de jongeren vreest voor proximity bias, vergeleken met 31% van de 55-plussers.

Jongeren werken dan ook vaker op kantoor dan 55-plussers. Van hen werkt 43% fulltime op kantoor, vergeleken met 28% van de 55-plussers. Slechts 12% van de jongeren werkt fulltime op afstand, tegenover 28% van de 55-plussers. Gemiddeld genomen zijn jongeren per week een volle dag langer op kantoor.

‘Het is makkelijk te vergeten dat verschillende leeftijdsgroepen en generaties anders omgaan met hybride werken en verschillende behoeften hebben’, zegt Owl Labs CEO Frank Weishaupt. ‘Een van de redenen waarom we dit jaarlijkse onderzoek uitvoeren, is om inzicht te krijgen in trends op het gebied van werken en bewustzijn te creëren rond de veranderende behoeften van werknemers. Want een toekomstbestendige hybride werkplek voldoet niet alleen aan de wensen van het management, maar aan die van álle medewerkers.’

comments powered by Disqus